€ 1,75
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Eazy Block zorgt icm met Eazy Plug voor krachtige en snelle doorontwikkeling van de wortels van uw stekplantjes of net gekiemde zaailingen. Het resultaat is een aanzienlijk betere groei en een sterkere en gezondere plant.

PH en EC waarde.

De Eazy Block behoudt onder normale condities zijn vooraf bepaalde en gebufferde pH-waarde (zuurgraad) van 5,8. Ook na toevoeging van water of voedingsstoffen met afwijkende pH waarden.
Dit maakt de Eazy Plug minder gevoelig voor fouten van gebruikers of apparatuur. Ook de EC-waarde (1,0) van de Eazy Block blijft stabieler.

Water/lucht verhouding

Teveel water geven is bijna niet mogelijk. Als de Eazy Block maar de mogelijkheid heeft om het overtollige water te draineren, zal de water/lucht verhouding in het medium optimaal zijn voor de wortels.
Het is dus van groot belang dat de plug niet direct in contact staat met water en het overtollige water kwijt kan.
De Eazy Block neemt enorm veel water op, zelfs meer water dan losse grond. Hierdoor zal de plant minder snel te weinig water krijgen. Een stabieler vochtigheidsniveau bevorderd teeltverkorting en is minder gevoelig voor fouten.

Sterkere plant

Door de water-, EC-en pH-bufferende eigenschappen van de Eazy Block is de stuurbaarheid aanzienlijk eenvoudiger. Dit verhoogt de kwaliteit van de plant en indien gewenst kan men het moment van verpotten uitstellen.
In de generatieve fase kan het droge stof gehalte van de plant worden verhoogd, door de plant minder water te geven. De plant zal hierdoor krachtiger en sterker worden, waardoor er meer bloemen gegenereerd zullen worden.

Basisbemesting

De Eazy Block is voorzien van een basisbemesting voor de kwetsbare eerste 2-3 weken. Na deze periode kunt u zelf voeding toevoegen. U kunt ook direct vanaf de start al voeding of meststoffen toevoegen.
De wijze van voeding of meststoffen toevoegen is niet anders dan met bijvoorbeeld steenwol of losse grond. De uitwerking ervan is echter anders.
Zo is door de gebufferde EC en pH waarden de kans om een bemestingsfout te maken aanzienlijk kleiner dan bij bijvoorbeeld steenwol of losse grond.

Compatibiliteit met steenwol

Door de opbouw en structuur van de Eazy Block kan deze zonder problemen op of in steenwol geplaatst worden. De wortelgroei zal zonder problemen vanuit de Eazy Block doorgaan in de steenwol waarbij de vochthuishouding gehandhaafd blijft.

Vaste vorm

De Eazy Block zal altijd stevig als een geheel bij elkaar blijven. Tijdens het sorteren, verspenen of verplanten is er hierdoor slechts een geringe kans op wortelbeschadiging. Het aanslaan verloopt voorspoedig en de kans op plantenziekten wordt geminimaliseerd.

Gedroogd

De Eazy Block wordt gedroogd geleverd, waardoor deze schoon en licht is, onbeperkt houdbaar is en geen risico op schimmel heeft. De droge Eazy Block neemt zeer makkelijk en snel water op.
Het Block beschikt daarna weer over alle eigenschappen van het oorspronkelijke natte Block.

Composteerbaar

De Eazy Block bestaat grotendeels uit organisch materiaal en is als geheel composteerbaar. Hierdoor is het materiaal na gebruik eenvoudig af te voeren of zelfs als bodemverbeteraar te gebruiken.
Eazy Block onderscheid zich verder door het ontbreken van een kunststof sleeve waardoor het fenomeen "air pruning" plaatsvindt. Dit zorgt voor een enorm dicht en sterk vertakte wortelstructuur.
Belangrijkste eigenschappen :
- 100 % biologisch
- Een samenstelling van gestabiliseerde organische materialen
- Vooraf bepaalde pH en EC-waarde met buffering
- Open structuur waardoor een altijd juiste balans van water en lucht
- Water bufferende eigenschappen
- Geen onnodige verpakking , wat resulteert in veel meer wortels en een veel betere opname van voeding en water
- Een natuurlijke weerstand tegen schadelijke bacteriën en schimmels
- Een betere en meer natuurlijke smaak van uw groenten of kruiden
- In geval van uitdroging een onovertroffen gemakkelijk en snel opnemen van water met een volledig herstel van alle vooraf vastgestelde en gebufferd eigenschappen

Standaard levertijd

1 werkdagen

€ 1,75
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Staffelprijzen

Aantal

Prijs per stuk (incl. btw)

1 of meer

€ 1,75

160 of meer

€ 1,10

Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Marcel - 24-10-2021 18:57

Geweldig product voor, in mijn geval stekjes.
Ik gebruik het blok, met daarin een "easy plug" plus stek.
Vochtigheid wordt perfect vanzelf geregeld. Je wacht tot er aan de onderkant wortels komen, dan met
blok en al in een grotere pot met verse potgrond. Succes verzekerd !