€ 13,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Eazy Pyramid zorgt icm met Eazy Plug en Eazy Block voor een unieke enzeer krachtige en snelle doorontwikkeling van de wortels van uw stekplantjes of net gekiemde zaailingen. Het resultaat is een aanzienlijk betere groei en een sterkere en gezondere plant.

PH en EC waarde.

De Eazy Pyramid behoudt onder normale condities zijn vooraf bepaalde en gebufferde pH-waarde (zuurgraad) van 5,8. Ook na toevoeging van water of voedingsstoffen met afwijkende pH waarden. 
Dit maakt de Eazy Pyramid minder gevoelig voor fouten van gebruikers of apparatuur. Ook de EC-waarde (1,0) van de Eazy Pyramid blijft stabieler.

Water/lucht verhouding

Teveel water geven is bijna niet mogelijk. Als de Eazy Pyramid maar de mogelijkheid heeft om het overtollige water te draineren, zal de water/lucht verhouding in het medium optimaal zijn voor de wortels. 
Het is dus van groot belang dat de plug niet direct in contact staat met water en het overtollige water kwijt kan.
De Eazy Pyramid neemt enorm veel water op, zelfs meer water dan losse grond. Hierdoor zal de plant minder snel te weinig water krijgen. Een stabieler vochtigheidsniveau bevorderd teeltverkorting en is minder gevoelig voor fouten.

Sterkere plant

Door de water-, EC-en pH-bufferende eigenschappen van de Eazy Pyramid is de stuurbaarheid aanzienlijk eenvoudiger. Dit verhoogt de kwaliteit van de plant en indien gewenst kan men het moment van verpotten uitstellen.
In de generatieve fase kan het droge stof gehalte van de plant worden verhoogd, door de plant minder water te geven. De plant zal hierdoor krachtiger en sterker worden, waardoor er meer bloemen gegenereerd zullen worden.

Basisbemesting

De Eazy Pyramid is voorzien van een basisbemestingmaar u zult voor een optimaal resultaat zelf voeding moeten toevoegen. U kunt direct vanaf de start al voeding of meststoffen toevoegen.
De wijze van voeding of meststoffen toevoegen is niet anders dan met bijvoorbeeld steenwol of losse grond. De uitwerking ervan is echter anders. Zo is door de gebufferde EC en pH waarden de kans om een bemestingsfout te maken aanzienlijk kleiner dan bij bijvoorbeeld steenwol of losse grond.

Vaste vorm

De Eazy Pyramid zal altijd stevig als een geheel bij elkaar blijven. Tijdens het sorteren of verplanten naar de Eazy Pyramid is er hierdoor slechts een geringe kans op wortelbeschadiging. Het aanslaan van het Eazy Blok verloopt voorspoedig en de kans op plantenziekten wordt geminimaliseerd.

Gedroogd

De Eazy Pyramid wordt gedroogd geleverd, waardoor deze schoon en licht is, onbeperkt houdbaar is en geen risico op schimmel heeft. De droge Eazy Pyramid neemt zeer makkelijk en snel water op. 
De Pyramid beschikt daarna weer over alle eigenschappen van het oorspronkelijke natte Pyramid.

Composteerbaar

De Eazy Pyramid bestaat grotendeels uit organisch materiaal en is als geheel composteerbaar. Hierdoor is het materiaal na gebruik eenvoudig af te voeren of zelfs als bodemverbeteraar te gebruiken.
Eazy Pyramid onderscheid zich verder door het ontbreken van een kunststof sleeve waardoor het fenomeen "air pruning" plaatsvindt. Dit zorgt voor een enorm dicht en sterk vertakte wortelstructuur.
Belangrijkste eigenschappen :
- 100 % duurzaam
- Een samenstelling van gestabiliseerde organische materialen
- Vooraf bepaalde pH en EC-waarde met buffering
- Open structuur waardoor een altijd juiste balans van water en lucht
- Water bufferende eigenschappen
- Geen onnodige verpakking , wat resulteert in veel meer wortels en een veel betere opname van voeding en water
- Een natuurlijke weerstand tegen schadelijke bacteriën en schimmels
- Een betere en meer natuurlijke smaak van uw groenten of kruiden
- In geval van uitdroging een onovertroffen gemakkelijk en snel opnemen van water met een volledig herstel van alle vooraf vastgestelde en gebufferd eigenschappen

Eigenschappen

- volume: 4,8 ltr.
- afmetingen basis: 22 x 22 cm
- afmetingen top: 9 x 9 cm
- hoogte: 14,5 cm
- gewicht: 450 gram
- pH waarde 5,8
- EC-waarde 1,0

Video('s): Eazy Plug Full Cycle
https://youtu.be/_XdRQvFLxCw

Standaard levertijd

2-3 werkdagen

€ 13,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Staffelprijzen

Aantal

Prijs per stuk (incl. btw)

1 of meer

€ 13,95

10 of meer

€ 11,95

Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.